25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kalandjátékok iPhone-ra: Broken Sword és Monkey Island

Dino | 2010.03.25. 10:02 | kategória: iPhone/iPod touch játék

A kalandjátékokat kedvelő iPhone/iPod touch tulajdonosoknak sem kell unatkozniuk utazás közben, kedvenc stílusukból is számos kiemelkedő – sőt, klasszikus – alkotást dolgoztak át az Apple kütyüjeire. Megtalálhatjuk köztük Charles Cecile remek játékának, a Broken Sword első részének bővített, "Director's Cut" verzióját, vagy a Monkey Island sorozat első epizódját.
Az 1996 őszén megjelent Broken Sword: The Shadow of the Templars iPhone változatában is Nicole Collard francia újságírónőt és a Párizsban szabadságát töltő amerikai George Stobbartot irányíthatjuk. A sztori alapvetően ugyanaz, mint az eredeti PC-s részben, csak kicsit kibővítették a nyomozást, és plusz logikai feladványokkal tűzdelték meg a játékmenetet. A képregényszerű grafika jó hangulatot ad az egésznek, a touchscreenes irányítás jól működik, és a puzzle-knél is sokszor az érintőképernyőt használja ki a program (például tologatós játékokban). Ha pedig elakadnánk, a sarokban lévő kérdőjelre kattintva kaphatunk segítséget, így sose szorulunk rá a végigjátszás letöltésére, ha lusták vagyunk minden lehetőséget végigpróbálni egy-egy helyszínen. A játék ára 3,99 euró.
A közel 20 éves Secret of the Monkey Island tavaly nyáron érkezett meg iPhone-ra, a PC-re és Xbox 360-ra is megjelent bővített, Special Edition kiadásban. A széria rajongói bizonyára örömmel vetették rá magukat már korábban is erre a játékra, hiszen a grafikát jelentősen felújították az eredeti változathoz képest (de az animációs fázisok száma megmaradt, így a retro hangulat is garantált), miközben a sztori megmaradt a régi, annak remekbeszabott humorával együtt. Ja, és a párbeszédeket nemcsak feliratként láthatjuk, hanem beszélnek is a szereplők. (A kutya is! :-) ) Ára 5,99 euró, de aki kíváncsi rá, milyen lett, egy ingyenes "lite" verzióval belekóstolhat Guybrush Threepwood kalandjaiba.

Hozzászólások

MattMatthew
1 | MattMatthew 2010.03.25. 21:07
Bár nincs iPhone-om, jó tudni, hogy ilyen értékes játékokat - ha csak újabb bőr lehúzása végett is - felújítanak és megtartanak az "utókornak".
(Kicsit szentimentális lett, nem?)
szbszig
2 | szbszig 2010.03.26. 02:21
De ugye a Monkey Islandnél a szinkronszínészek a régiek, mert anélkül nem az igazi. A PC-s felújított verzióban, meg az új sorozatban is megtartották őket.

A Broken Swordról már akkoriban is sokat olvastam, és többször ki szerettem volna próbálni, de csak egy demóig jutottam sajnos. Egyszer be kéne pótolni...
3 | Lacko 2010.03.29. 09:25
szbszig, te valamit félreértesz. Az eredeti verzió ráfért egy floppyra, azon tuti nem volt szinkron!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.