25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

A demotiváló.net elveszi az életkedvem.

powerhouse | 2011.10.17. 19:53 | kategória: Vélemény

Egyáltalán, kezdjük ott, a magyar nyelvben van ilyen szó? Mert nekem bizony erősen szekszuálja a fülem, bár az tény, hogy semmi normális, egyszavas alternatíva nem jutott az eszembe, igaz nem is törtem rajta a fejem oly' sokat. De ez még a kisebb gond az oldallal, ahol azért felbukkan egy-egy gyöngyszem a műfajban, de sajnos nagyon elmagyarosodott a dolog. Nem, nem az a baj, hogy magyar gondolkodás szerint magyar poénokat gyártunk, ez teljesen jó, hiszen nem az angol képek fordításáért járnék ide alapból.

A baj azzal van, hogy néhány erkölcscsősz kitalálta, hogy nekünk ezt a műfajt magasztosabb célokra kell használni. Hogy tanítsuk egymást, meg többé váljunk, meg gondolkodjunk el a nagy dolgokon... Ugyan már, aki tudja honnan jön ez az egész demotivational poszteres őrültködés, az nagyon jól tudja, hogy pont a moralizálás, illetve "élet nagy dolgai" szövegek kifigurázásaként jöttek létre. Ennek persze eredménye az n+1 (ahol n tart végtelenbe) nyálas-érzelgős kép, meg persze jómagyar szokásként károgunk a saját szar sorsunkon, meg az elbaszott generációnkon (régen minden jobb volt, meg jajj), utóbbi kategóriás cucc miatt íródott ez a bejegyzés is, véleményeket várom pro és kontra, lehet hülyézni is, de csak engem.

ez a kép az amúgy

UBC 2010 eredményhirdetés

powerhouse | 2011.03.05. 12:58 | kategória: móka

Miután az átlagos érdeklődés valahol a béka segge és a kép közötti tartományban mozgott, sok értelme nincs kihirdetni bármiféle győztest, de azért megteszem.

ShuleyvA 3 szavazat
xelaR 2 szavazat
Creativ3Form és Gobiakos 1-1 szavazat.

Gratulálok a győztesnek és a dobogósoknak egyaránt!

(a blog tényleg haldoklik)

Unofficial Blog Championship 2010

powerhouse | 2011.02.26. 18:18 | kategória: móka

*Egészen idáig szélárnyékban voltam, talán túlságosan is tiszteltem nagynevű vetélytársamat, de nem habozok tovább, előzök!

Szóval a tavalyi sikerre és érdeklődésre való tekintettel idén is lesz Nem Hivatalos Blogbajnokság, annak ellenére, hogy a hivatalosról még egyelőre semmi hír sincs. Tavaly óta a szabályhozó testület (szerény személyem) hosszas tanácskozás után (most találtam ki) úgy döntött, hogy mivel kevesen blogoltak úgy igazán szívvel-lélekkel, ezért mindenkire lehet szavazni, DE a tavalyi rendszer helyett, amikor is a legjobb ötöt kellett felsorolni, most csak arra voksoljatok, aki szerintetek idén a námbörván volt. Nektek is, nekem is egyszerűbb.

Amit még tudnotok kell, hogy nem egész egy hét áll rendelkezésetekre, tehát jövő hét szombat 12:00-ig lehet szavazni (március ötödikéig). Innen már csak szavazatszámlálás, közjegyzői hitelesítés van vissza, és amint lehet, hirdetem is ki a győztes személyét!

Addig is szép hetet mindenkinek, bulizzatok, sokasodjatok (csak óvatosan), tanuljatok, és persze szavazzatok!**

*valójában semmi versengés nincs Kenyéradónkkal, nekik valószínűleg van sokkal jobb dolguk is ennél.

**nem várt terhesség esetén nem ér rám hivatkozni, szavazni meg lehetőleg fejenként, és nem nickenként kéne. megértésüket köszönjük!

Fin

powerhouse | 2010.08.20. 17:37 | kategória: szolgálati közlemény

Akkor ennyi volt, kösz mindent, majd talán egyszer folytatom.

Utálom a VB körüli sírás-rívást

powerhouse | 2010.06.15. 20:03 | kategória: utálom

Egy hónap alatt 64 mérkőzés, a világ legjobbjai többnyire ott vannak és pályára is lépnek, megannyi dráma, felemelő pillanat és hírhedt patkányság, földi paradicsomba oltott Nirvána, hát lehet ezen panaszkodni? Hogy a viharba ne! Csak nem érdemes…

Vuvuzela

Tény, hogy ez a hangszer nem egy akusztikus gitár, de még csak nem is egy trombita, de a tévén keresztül egyáltalán nem zavaró, ha nem kifejezetten erre figyelünk (és miért tennénk), akkor csak nagyon ritkán fog feltűnni, akkor sem huzamosabb ideig. Ezen siránkozni, és főleg erre fogni az esetleges rossz teljesítményt hülyeség, mindkét csapat ugyanannyira van kitéve neki. A koncentrációt se zavarhatja nagyon, a meccsek többnyire az első félidő után indulnak be igazán, vagy éppen végig egy színvonalon zajlanak, nem ezt se lehet egyértelműen a „darázskürt” számlájára írni.

Labda – Jabulani

Igen, a zsír új játékszer, amit az Adidas szupertitkos német laborjaiban fejlesztettek ki, és amit ugyanúgy szorgos kínai vagy pakisztáni kezecskék gyártanak, mint a legtöbb focilabdát a világon. Igen, valamivel könnyebb, de amint láthattuk, pont ugyanúgy száll, mint a többi típus, nem ez az első labda, ami meglehetősen félelmetesen tud kacsázni egy jól eltalált lövés után. Green és Sausi persze bevédte, de ezt akármilyen labdával sikerült volna. Az angol egyszerűen rosszul ért bele, az algír meg mellényúlt, de a felvételeken ragyogóan látszik, hogy erről nem a szerencsétlen golyó tehet.

Kevés a gól

Ja, hogy senki se akar kikapni? Szörnyű, egyszerűen érthetetlen. Első fordulóban nem a legjobb belerohanni a késbe, ez nyilvánvaló, és ezért inkább védekeznek a csapatok. A legtöbb mérkőzés kiegyenlített volt, nagyjából hasonló erejű csapatok játszottak, és bizony sokszor a döntetlen pont jó volt nekik, mások meg egyszerűen féltek támadni, ami annyiból érthető, hogy pszichológiai szempontból jobb egy X, mint a túlságosan bátor játék miatt egy vereség.

A másik, amivel még magyarázható a defenzív hozzáállás, az a csapatok összeszokottsága, pontosabb ennek hiánya. Jól védekezni sokkal egyszerűbb, mint jól támadni. Ennek egyszerű okai vannak, mert a védekezéshez elég feldobni a szokásos védősort, két szűrő középpályást, nekik megmondani, hogy szűkítsék a területet, vagy egyszerűen szabálytalankodjanak, a két szélsőnek megmondani, hogy lépjenek vissza védekezésnél. Ezzel szemben a támadáshoz éreznie kell a csapatnak egymást, ezen kívül ehhez bizony kell fantázia is, ami a szezon végi mentális fáradtság miatt egyelőre több csapatnál is akadozik.

Harmadik, és egyben utolsó pont a világbajnokság körüli hype. Vegyük a hollandokat. Ők maguk mondták, hogy aranyért jöttek, és nem a bányába mennek érte, hanem a pályán akarnak győzni. Jók voltak az előkészületi meccseken, sokat vártak és várnak tőlük. De rögtön itt vannak a dánok, akik megelőzték csoportjukban a svédeket és a portugálokat, óvatosnak kell lenni, de azért mutatni is kell valamit, egy szóval bennük lehetett para rendesen. Kezdődött a meccs: egy félidő tapogatózás, aztán egy szerencsés gól, és mit láttunk? Szépen lassan nőtt az önbizalom, a végére már sok helyzetük volt, meg is lett a második gól, majdnem a harmadik is. A következő meccsen már nyugodtabban lehet pályára lépni.

Másik példa: angolok. Gyorsan rúgtak egy gólt, már kezdtek nyugodtabban játszani, szórványos és végső soron gyenge ellentámadásokra futotta csak az amcsiktól, övék volt a meccs. Erre mi történik? Az állandó kapusposzt körüli őrlődés miatt Green nyilván nem volt teljesen magabiztos, rossz megoldást választott, és már döntetlen volt az állás. A második félidő nagy erőlködése a haza által áhított győzelem, reváns vágya miatt lett azzá, amivé. Hogy mindenképpen nyerni kell. Ha nem az amerikaiak ellen nyomták volna, hanem egy hasonló erősségű csapat ellen, könnyen lehet, hogy nyugodtabban tudnak készülni, és a meccsen is jobb döntéseket hoznak. A nagy várakozások agyonnyomták a meccset.

De ők miért akarnak nyerni, ha nincs esélyük?!

Ugyan jómagam gyűlölöm a görög válogatottat, amely bunkerfocival nyert 2004-ben, és legalább ennyire megvetem a 2002-ben sok-sok bíró segítséggel elődöntőig jutó Dél-Koreát, ugyanakkor voltak meglepetéscsapatok szép számmal, akik előre nem várt szép játékkal, lelkesedéssel sok nagyot is meglepve jutottak messzire a nagy tornákon. Arról nem is beszélve, hogy aki kvalifikálta magát, annak joga van a világbajnokságon küzdeni a minél jobb helyezésért, különben akár a májusi FIFA ranglista alapján oda is lehetne ítélni a világbajnoki címet Brazíliának. Szép volt, Kiwik!

Fel a fejjel!

Eddig a vébé tényleg nem volt fantörpikus, de ez még csak az első kör, szóval ennél csak jobb lehet, a Bajnokok Ligáját se a csoportkör miatt szeretjük. A következő két körben már sokaknak kiesést jelenthet egy vereség, sokkal több kockázatot vállalnak majd, ami vagy sikerrel jár, vagy ellenfelük lecsap hibáikra, és abból lesz gól.

Minél több idő töltenek a csapatok Dél-Afrikában, annál jobban hozzászoknak az itteni körülményekhez, jobban összecsiszolódnak, ennél csak jobb meccsek következnek majd. Ne adjuk fel rögtön az elején!

Utolsó módosítás: 2010.06.15. 20:05

Imádom a...

powerhouse | 2010.05.20. 16:57 | kategória: imádom

Új rovat, egyszerű mint a pofon, amolyan MENŐ/NEM MENŐ jelleggel fog működni, testvérpárja lesz a Gyűlölöm. Nem Bede Márton-féle megmondóemberes lesz, inkább csak a véleményem, ami persze azzal jár, hogy maximálisan szubjektív leszek.

Imádom az olyan filmeket, amikben hagyják érvényesülni a zenét!

Konkrétan ugyan arról van szó, mint amit már Germi is említett a Kick-ass kapcsán, én is imádtam, illetve a még említett Watchment is, de igazából a délelőtt megtekintett Berlin Calling után éreztem úgy, hogy erről írnom kell. Már csak azért is, mert ez teljesen más stílus, mint a két, képregény alapján készült amerikai alkotás. Itt nem akciójelenetekről van szó, nem is képregényszerű képek (de furán hangzik ez :) alá megy a zene, hanem az amúgy teljesen átlagos átvezető részeket dobják fel, és szerintem így hihetetlen hangulatossá válnak. Itt konkrétan egy Dj pár hetét mutatják be, van itt szex, drogok és rock 'n' roll elektro, a zeneszerzés, és ez alá Paul Kalkrbrenner (a főszereplőt is ő játssza) nyomja az iszonyatosan hangulatos elektronikus zenéket!

A felsorolt három filmben egy-egy jelenet gyakorlatilag egy videoklip, ahol a szereplők helyett a zene és a képi világ adják meg a hangulatot, de olyan elemi erővel, hogy az ember agyába beleégnek ezek a pár perces részek! Példának itt is van a Watchmen intrója, rendkívül hatásos a slow-motion technika, a háború utáni Amerika, a szuperhősök, és persze a zene, Bob Dylan The times they are a changin' címú számának keveréke!

Persze a maximális élvezethez ezeket a filmeket minimum 5.1 és DVD minőség mellett érdemes nézni, de természetesen az ideális az, ha moziban tudjuk élvezni az amúgy is lehengerlő jeleneteket, hogy utána úgy távozzunk, hogy érdemes volt hangos filmre váltani! :)



World Cup '10 OST

powerhouse | 2010.04.26. 21:04 | kategória: VB

K'naan - Wawin' Flag

Tökéletes! Bár néhol felfedezhető benne a Coca-Cola-féle dallam, de azért hozza azt, amit egy vébé-zenétől elvárhatunk: fiatalos, vidám, és ha az ember meghallgatja, egyből egy labda után kezd kutatni. Kell ennél több? IGEN! És hogy mi? Június 11., a nyitómeccs! :)

Utolsó módosítás: 2010.04.26. 21:11

Ezt hogy?! Már megint foci

powerhouse | 2010.03.04. 18:09 | kategória: foci

A labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS.

Sose értettem, hogy ez a szervezet miért kap akkora sajtóvisszhangot, illetve miért kell mindig a nevük után odaírni, hogy a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet. Én már annyiszor hallottam róluk, és elég idegesítő. De nem ez a probléma velük. Évente kiadnak egy listát, amin a világ klubcsapatait rangsorolják, amivel még mindig nincs probléma. Azzal viszont már van, hogy mi alapján rakják össze a listát. Hogy miért? Itt az idei első tíz:

A legfrissebb klubvilágranglista (zárójelben az előző helyezés):
1. (1.) FC Barcelona (spanyol) 321 pont
2. (2.) Chelsea (angol) 286
3. (6.) Werder Bremen (német) 284
4. (3.) Manchester United (angol) 278
5. (4.) Sahtar Donyeck (ukrán) 266
6. (5.) Arsenal (angol) 254
7. (8.) Estudiantes (argentin) 251
8. (9.) Cruzeiro (brazil) 249
9. (7.) Hamburger SV (német) 242
10. (10.) AS Roma (olasz) 240

(Sport Gézáról van a lista)

Első a Barcelona, ez még oké, tavaly (szezon, nem év) mindent vittek, második a Chelsea, ők is jól vitézkedtek, na de a Werder Bremen harmadik?! Mi a !%@$?! Eljutottak a tavaly az UEFA kupa döntőjébe, ahol ki is kaptak a faszipántos Sahtar Donyecktől. A bajnokságban meg valahol a mezőny közepén végeztek, ami bőven az alulteljesítés kategória egy ekkora csapatnak. Ehhez képest 6 ponttal előzik meg azt a Manchester Unitedet, akik tavaly bajnokok lettek a Premier League-ben, illetve bejutottak a Bajnokok Ligája döntőjébe. Az biztos, hogy nem az idei, tehát a 2009-2010-es szezon alapján készült a lista, hiszen a Werder idén is csak hatodik, míg a Manchester United bőven bajnoki esélyes.

De haladjunk tovább, mielőtt még rám sütnétek, hogy csak a Manchester United miatt írok. Az is érdekes, hogy az első tízben van még egy német csapat, a Hamburg, de a tavalyi bajnok Wolfsburg, vagy éppen Bayern München nincs. De még érdekesebb, hogy egyetlen olasz csapatként nem az évek óta egyeduralkodó Inter, még csak nem is a Juventus vagy a Milan, hanem a Roma van a tizedik helyen. Minden tiszteletem Tottiéké, de az utóbbi pár évben sokkal többet tett le összességében a pályára az Internazionale csapata. Egyszerűen nonszensz a lista.

Hála az égnek ennek nem lesz következménye. Esetleg majd egy-két meccsen elmondják, hogy ez és ez a csapat itt áll, meccs előtt-közben-után amúgy is szeretnek a kommentátorok ilyeneken csámcsogni, de ha már a focival foglalkozik valaki, akkor nézzen már rá néha tabellára, és ne csak a saját hülye szempontjai szerint csináljon egy listát. Ez már csak egy lépésre attól a megoldástól, hogy ha A megverte B-t 2-0-ra, és B megverte C-t 2-0-ra, akkor A 4 góllal verné C-t.

Így a végére triviaként említeném a magyar foci szerelmeseinek, hogy legjobb szittya magyar csapatként Cívisváros legjobbjai, azaz a DVSC 95. ezen a listán. Ha jól emlékszem, akkor általában a magyar csapatok 150. hely környékén szoktak tanyázni.

2 év

powerhouse | 2010.02.15. 13:37 | kategória: szolgálati közlemény

12818 látogatás, 413 hozzászólás, 34 bejegyzés, 2. év. Ennyit az összegzésről, aki olvasott, az tudja, miről írtam, aki nem, az meg ezt se fogja.

A jövőről meg annyit, hogy semmit. Nem azért, mert olyan jó titkolózni, hanem mert még én se tudom. A legjobb az lesz, ha csak annyit mondok, hogy kösz annak, aki olvasott, majd próbálom hozni idén is a színvonalat.

Azért egy jó videó az MU szurkolóknak dukál a végére.

Afrika altat

powerhouse | 2010.01.31. 15:28 | kategória: foci

Ha csak nem történik egy kisebbfajta csoda, akkor Egyiptom díszlépésben nyeri meg immáron zsinórban harmadik Afrika Kupáját. Nem kérdés, hogy eddig róluk szólt a torna, a többi nagy esélyes szánalmas játéka mellett az ő szervezett, modern futballjuk egyszerűen ellenállhatatlan volt.

A többi csapat gyenge, kiábrándító teljesítménye különösen annak fényében kínos, hogy itt már nem lehet arra fogni a bénázást, hogy ők nem a legjobb bajnokságokban játszanak. Valójában sokkal több nagy név van egy Elefántcsontparti csapatban (Afrika hollandjai? Saját elmélet, de mindig vannak fasza játékosaik, mégse nyernek soha. És narancssárgák. Drogpolitikáról és Dj-kről nem tudok.). Vagy Nigériában. Vagy ott van a Keita-Diarra-Sissokho tengellyel operáló Mali.

A problémák valószínűleg a szövetségi kapitánnyal vannak. Az eddig kiesett csapatok tele voltak nagyszerű játékosokkal, de amit játszottak, az köszönő viszonyba se volt azzal, amit hétről hétre játszanak klubcsapataikban. Annyi meccsen láttam azt, hogy hiába van hátrányban a csapat, de a középpályások sétálgatva passzolgatnak, fingjuk sincs arról, hogy mit kéne csinálni, vagy a támadók estek hasra a sok cselezgetésben, és az egészet kínosan lassú tempó mellett. A viszonyítási alap nem (csak) az angol bajnokság őrült iramával áll, az Inter-Juve olasz kupa meccs is ezerszer nívósabb volt, mint bármelyik eddigi meccs az idei Afrika Kupán. Ezzel szemben Egyiptom sokkal inkább csapat szinten dolgozik, kevesebb az önzőzés, aminek meg is van az eredménye. Legjobb gólszerzőjük például az a Geddo, aki csak csere, és így szerzett 4 gólt.

De vajon miért ilyen gyenge a többi csapat? Elég elrugaszkodott ötlet, de szerintem azért ilyen semmilyen a világbajnokságra kijutott csapatok játéka, mert kijutottak Dél-Afrikába. És akkor már minek szenvedjenek Angolában, ahol szar a pálya, az edzőközpontok, a közbiztonság. Valószínűleg a klubok is a lelkükre kötötték, hogy vigyázzanak magukra, mert rohadtul nem örülnének, ha a hülye kontinensbajnokságuk miatt elúszna mondjuk a Premier League első hely. Sokkal valószínűbb magyarázat ez, mint a rendkívül közhelyes „az afrikaik nem tudnak koncentrálni” sallang. Ráadásul nincs is rasszista kicsengése.

Én személy szerint csalódtam ebben a tornában, két évvel ez előttről sokkal jobb emlékeim voltak. Ghána még megmentheti fekete Afrika becsületét, de vajmi kevés esélyt adnék a sérülésekkel bajlódó, jobbára U-20-asokkal felálló csapatnak Egyiptom ellen. De legalább az újévi tippem, miszerint a fáraók tripláznak, bejön. Aztán majd Drogbáék odatehetik magukat Dél-Afrikában. Addigra talán véget ér a téli álom.

Addig meg nézzétek ma 17 órától az Afrika Kupa döntőjét, Ghána-Egyiptom lesz. Vagy az Arsenal – Manchestert. Abban tuti nem fogtok csalódni.

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.

következő oldal »