25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Én, a kém DVD

A Budapesten forgatott film hamarosan DVD-n is kapható lesz.

Írta: Dino

A tavalyi évben kíváncsian vártam az Én, a kém bemutatóját, mert végre fővárosunkat nem egy külföldi kisvárosként, hanem valóban Budapestként láthattuk viszont. Az akcióvígjátéknak megjelölt film végén aztán sajnos csalódottan álltam fel a székből, akciófilmnek semmi különös, vígjátéknak pedig inkább gyenge filmet láttam.

Én, a kém DVD

Az Eddie Murphy, Owen Wilson, Famke Janssen és Malcolm McDowell főszereplésével forgatott filmről az Underground Magazin oldalain már korábban beszámoltam, így mostani cikkemben inkább a DVD-t venném előtérbe, melyet a filmtől függetlenül hasonló érdeklődéssel vártam.

A korongon az 5.1-es Dolby Digital magyar, angol és orosz hang (valamint a surround cseh hangsáv) mellett egy audio-kommentár is helyet kapott, melyben Betty Thomas rendezőnő és 3-4 további készítő (vágó, producer, író) szövegeli és röhögcséli végig a filmet (inkább az utóbbi a jellemző). Túl sok információt igazából nem tudunk meg, egy dolog miatt azonban érdekes belehallgatni: megismerhetjük az amerikai filmesek véleményét hazánkról. Például megtudjuk, hogy – bár Prága olcsóbb lett volna – Andrew Vajna közreműködése miatt esett végül Budapestre a választás helyszín tekintetében. Például a vége feliratok alatt, amikor rengeteg magyar szereplőt sorolnak fel, a rendezőnő megállapítja, hogy „Szerződtettük egész Budapestet”, mire egy kollégája hozzáfűzi: „Igen alacsony áron”. Vagy az egyik várbeli jelenetnél: „Ezek itt magyar színészek, de nem emlékszem a nevükre. Meg amúgy se tudnám kiejteni a nevüket.” Másutt arról vitatkoznak, hogy az átvezető képsorok során Budáról Pestre megy át épp a kép, vagy fordítva. Meg is jegyzi a rendezőnő: „Buda nagyszerű volt, még a polgármester is eljött a forgatásra, de aztán kivágtuk a filmből. [nevetés].”

Én, a kém DVD

A DVD megnézése során sikerült néhány érdekességet kiszúrni a háttérben, például a boksz-mérkőzés közben a háttérben pillanatra felbukkanó internetto, Zwack Unicum és Axelero hirdetéseket, vagy azt, hogy a rendszámokat hasraütés-szerűen tették az autókra: a menekülési jelenetben látható nyitott tetejű BMW rendszámát kíváncsiságból lekérdeztem az ekormanyzat.hu site-on, és kiderült, hogy ezzel egy élénkpiros Ford Tranzit rója az utakat. :-) A főgonosz Malcolm McDowell pedig Logitech Cordless Desktop Opticalt használ számítógépéhez.

Az extrák menüben négy darab, egyenként 4-5 perces kisfilmből tudhatunk meg kicsit többet a filmről, interjúrészletekkel tarkított werkfilm keretében. Négy különböző témát tartalmaznak ezek: a kémfelszerelésekről, a box-jelenetről, a jelmezekről és a tervezési folyamatról láthatunk bejátszásokat. Végül filmelőzeteseket nézhetünk meg a DVD-n.

Én, a kém DVD

Az Én, a kém egy átlagos film, átlagos DVD kivitelben. Míg a kép és a hang kitűnő, az extrák mennyiségétől nem fogunk elájulni, az audio-kommentárt pedig tényleg csak a magyar vonatkozásai miatt érdemes meghallgatni, ha mégis Prágában forgatták volna a filmet, ennyi érdekessége se lenne.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Én, a kém DVD
  • Én, a kém DVD
  • Én, a kém DVD
  • Én, a kém DVD
  • Én, a kém DVD
  • Én, a kém DVD
  • Én, a kém DVD
  • Én, a kém DVD
  • Én, a kém DVD
  • Én, a kém DVD
  • Én, a kém DVD
  • Én, a kém DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!