25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

CryEngine 3 vs. Unreal Technology

A GDC-n összecsapott egymással a két népszerű engine is; videók.

Írta: Retee 11 hozzászólás

A GDC-n a bemutatott játékok mellett a különböző technológiák is rendszeresen képviseltetik magukat, s a cégek szinte minden évben prezentálják a népszerű motorok aktuális, illetve jövőbeli tudását. Ez a bemutató pedig idén sem maradt el, hiszen az Epic az Unreal Engine-t, míg a Crytek a CryEngine-t promótálta. A két motort teljesítményét persze nehéz értékeli, hiszen mindkettő rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal egyaránt. A CryEngine 3 jelenleg talán nagyobb részletességű grafikát képes megjeleníteni, tudása pedig leginkább a nagy és nyílt (illetve világos) környezetben mutatkozik meg - ehhez persze megfelelő vasat is követel maga alá. Ezzel szemben az Unreal motor inkább a belső terek megjelenítésénél teljesít jól, de a fejlesztők azért is rajonganak érte, mert a motor tudása kiválóan skálázható, így a gyengébb gépek tulajdonosairól sem kell lemondaniuk.



Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Razor03
Razor03 [14703]
Inkább kihagyom. :sick: :-D
_Sun_
_Sun_ [827]
A távol-keleti MMO piacot ellepték a CryEngine különböző változatai, ott biztos találsz:-D
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. [11704]
tegyük fel, hogy kb. 30 csapatnak tudták értékesíteni. szerintem még mindig jobban járnak, ha simán egy jobb játékot csinálnak rá, pl. Crysis biztosan jobban fogyott, mint az ut3. nem is kicsivel.
Razor03
Razor03 [14703]
Hát, azért az Unreal 3.0 elég sok játék alatt dübörög mostanában. A cry motor meg szinte sehol.
Indigo
Indigo [1282]
Nem értem mire fel röpköd ez a sok "baj" meg "hiába". Az már nem az engine-t fejlesztő cég hibája, hogy nem "hűdekurvajó" játékokhoz licenszelik a motort...
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (11 db)