25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Bejelentették a Combat Mission: Fortress Italy-t

A Battlefront.com bejelentette a taktikai játéksorozatának következő darabját, mely a napfényes Szicíliába repíti a karosszékstratégákat.

Írta: Lacko 5 hozzászólás

A Battlefront.com bejelentette a taktikai sorozatának következő részét a Combat Mission: Fortress Italy-t. Az új részt már a CMx2 motor 2.0-ás verziója hajtja, ami patch formájában a Battle for Normandy nevű részhez is érkezik majd. Az új motor rengeteg újdonsága közül néhány: visszakerül a Target Armor Arc parancs, aminek hatására az adott egység csak a páncélos ellenségre tüzel, Targer Briefly parancs, melynek hatására 15 másodperces össztüzet zúdítanak az ellenségre. Bekerül a kartács, mint gyalogság elleni lövedék. Változnak az egységek feletti "lebegő" ikonok is: egyrészt pontosabbak lesznek, másrészt ha még nem látjuk az ellenséget, akkor is több infót kapunk, mint egy sima kérdőjel. A szerkesztő is kap néhány újdonságot, amiben a legjobb a térképrajzoló alá helyezhető BMP file, így a Google maps alapján is sokkal könnyebb lesz történelmileg hű térképek rajzolása. Természetesen szebb grafikát is ígérnek és a katonák modelljének flexibilisebbé tételét, ami azt jelenti, hogy változatosabban néznek majd ki a pixelkatonáink és moddolni is könnyebb lesz őket.
Maga a játék a szicíliai harcokat öleli fel és mint korábban, majd kiegészítőkben jön az olasz csizmán történő csigalassú előrenyomulást feldolgozó többi rész. Ami érdekesség, hogy még ebből a szicíliai részből is kihagyták az angolokat (amerikaiak, németek és olaszok oldalán játszhatunk majd), akik pedig igen fontos szerepet töltöttek be az invázióban. Az új egységek közül kiemelhetjük az olasz bersaglieriket, az amerikai rangereket és a német Herman Göring hadosztály katonáit. Illetve járművekből az R-35 és Semovente harcjárműveket, az M3-as és T30-as amerikai félhernyókat, illetve a német Grille önjáró löveget. Három új kampányt és rengeteg csatát kapunk majd, amikben még a veterán CM-esek is érezni fogják a korszak és helyszín újdonságait és a Normandiától különböző taktikákat igénylő megoldásokat. Azt sajnos nem tudtuk meg, hogy mikor jelenik meg a játék, de az iPad-es verzió is villámcsapásként érkezett, szóval azon se lepődnénk meg ha a közeljövőben már ki is próbálhatnánk.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Combat Mission: Fortress Italy
  • Combat Mission: Fortress Italy
  • Combat Mission: Fortress Italy
  • Combat Mission: Fortress Italy
  • Combat Mission: Fortress Italy
  • Combat Mission: Fortress Italy
  • Combat Mission: Fortress Italy
  • Combat Mission: Fortress Italy
  • Combat Mission: Fortress Italy
Lacko

Lacko
Még ZX Spectrumon kezdte stratégiai játékokkal. Azóta megkedvelte a taktikai FPS-eket, a point'n'click kalandjátékokat, a gazdasági- és társadalomszimulátorokat. Örök Arma-játékos és tartalomfejlesztő.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Krieger
Krieger [283]
Online real time pause már lehet hogy játszhatóvá teszi azt is. Nem mintha sokan játszanának úgy.
Krieger
Krieger [283]
Jól hangzik. Van sok újítás ahogy nézem.
Lacko
Lacko [11509]
Nagyon örülök az Cover Armor Arc-nak. És az editorba az alá tehető képnek.
Amit még rohadtul szeretnék vissza a CM1-ből, az a tankokon utaztatott gyalogság. Az teljesen érthetetlen, hogy miért vették ki.
Krieger
Krieger [283]
Nagyon zsíír:-D Nem vártam ilyen korán az új részt. A következő már akár a keleti front is lehet.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (5 db)