25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Gyorsétterem-kritikák IV. - A Kentucky Fried Chicken Fincsibe Menüje

Germinator | 2008.04.17. 20:44 | kategória: Fast food

It’s finger-lickin’ good!

... avagy olyan jó, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaljuk – mondja a Kentucky Fried Chicken gyorsétterem szlogenje. Ebből a bejegyzésből kiderül, hogy ebből mennyi igaz.

Be kell vallanom, hogy KFC-vel (hívjuk ezentúl így, rövidítve, mert egyrészt társalgásoknál is így ejtem ki, másrészt tudjátok, ki fogja mindig leírni, hogy Kentucky Fr… szóval értitek) körülbelül 2007-ben találkoztam először, annak is a végén, szóval alig pár hónapja ismerem az éttermet. Mármint személyesen. Mert hallottam ám róla egysmást, és anno a Rocko’s Modern Life című, egyébként zseniális rajzfilmben, ami a Nickelodeonon ment (csak már nincs Nickelodeonom évek óta, és ez nagyon szomorú:-(…), szóval ebben a rajzfilmben a főszereplő Rocko barátja, Heffer egy csirkés gyorsétteremben dolgozott, és volt egy rész (tán nem is egy), amiben mutatták, hogy ilyen vödörből eszik a sok csirkecombot meg csirkeszárnyat, én meg csak csorgattam a nyálam. Ez, hogy van egy vödör tele csirkével, hatalmas vágyakozással töltött el az étterem megismerése iránt.

Viszont most jön a fekete leves: nem a csirkés vödörről fogok most írni (mint ez a bejegyzés címéből is valószínűleg kiderült), hanem egy egészen más termékről, mely a KFC-ben kapható. Nagyon szeretem a Burger King Csirkeszendvicsét; annak igazán egyedülálló íze van, melyet nagyon szívesen felidézek újra meg újra, ezért is gondoltam, amikor először beléptem a Wesselényi utcai KFC-be, hogy veszek egy baromi átlagos csirkeszendvicset. Viszont ebből is volt kétféle: Zinger vagy Fincsibe. Nos, mivel én mindig is csirkecomb-párti voltam, és minden egyes nagyszülőknél és itthon történő vasárnapi ebédnél a csirkecombokat fogyasztottam előszeretettel, azt a szendvicset választottam, amelyikben a csirkecomb filé volt: a Fincsibét. Egészen konkrétan egy Fincsibe Menüt.

Miből áll a Fincsibe Menü?

Fincsibe szendvics

Sültkrumpli

Sprite

És miből áll a Fincsibe szendvics? Nos, van benne egy rántott csirkecomb filé, saláta és majonéz. Ennyi, semmi több. Arról nem is beszélve, hogy a szendvics kegyetlenül kicsi. Kiábrándítóan kis méretű (a Dupla Whopper megeszi reggelire, a GoGo Burger meg ezzel piszkálja ki a fogát), és ez nagy baj, nagyon nagy baj. Viszont el kell mondanom, hogy akármilyen kicsi a Fincsibe, akármilyen kevés dolog van benne, az íze egyszerűen… KÁPRÁZATOS! Hihetetlenül finom, és nem tudom mitől! Valószínű a húsnak van egy sajátos fűszerezése, plusz ehhez hozzájárul a majonéz is, de egyszerűen fantasztikus, amit az ember kap, ha egyszer beleharap egy Fincsibe szendvicsbe. Ez… leírhatatlanul jó. Bármeddig el tudnám enni, és bármennyit meg tudnék enni belőle egy ültő helyemben. Bevallom, hogy ha mostanában a KFC-ben járok, nem is menüt kérek, hanem egyszerűen két Fincsibe szendvicset és egy Sprite-ot, de lehet, hogy áttérek a három szendvics-üdítő párosításra, mert ez tényleg fenséges. És kicsi, ezért is lehet belőle egyszerre kettőt is megenni (és még ez sem sok!).

Nem hallottam még más véleményét a Fincsibéről, gyakorlatilag egyik osztálytársamon kívül, akivel rendszeresen járunk KFC-be és esszük ezt, nem is ismerek olyan embert, aki ilyet evett volna, vagy legalábbis még nem beszéltem ilyennel. De remélem, hogy ez esetben én leszek az első, aki a nyilvánosság előtt kijelenti: a Fincsibe szendvics csodálatosan finom, és egy felfedezetlen gyémánt. Mindenkinek ezerszer ajánlom!

Azonban mivel menüről van szó, hátra van még a kritika kétharmada (nem feltétlenül terjedelemben). És mivel a Sprite mindenhol Sprite, ezért már csak egy dolog hiányzik: a sült krumpli. Milyen ez a sült krumpli? Nos, bár a bejegyzésben egyszer már használtam a „kiábrándító” szót, de itt is ezt kell, hogy mondjam. Alig adnak hozzá krumplit, és az is száraz és sótlan. Tényleg. Szóval ha lehet, ne próbáljátok ki, komolyan mondom. A fenomenális Fincsibe szendvics mellé nem illik ez a melléfogás, úgyhogy jobb, ha ti is rögtön két szendvicset vesztek;-)

Mi a helyzet az összhatással? Nos, azzal annyi van, hogy a KFC szendvicsei iszonyatosan finomak, mivel valóban sajátos a fűszerezésük, és ami legfontosabb: itt a hús tényleg hús. Igazi csirke, nem pedig különböző fikákból összedarált húspogácsa. Ez hatalmas előny a konkurens gyorsétterem-láncokkal szemben. Viszont nincs egy olyan szendvics, mely megfelelő méretű lenne egy olyan bélpoklos bloggernek, mint nekem.

Persze itt jön az abszolút jogos visszavágás: ki mondta, hogy a KFC a szendvicsekről szól? A csirkeszendvicsek csak az evezősök ezen a gályán, a kapitány viszont a natúr, maximum sült krumplival felszolgált csirkehús, legyen az mell, comb, vagy szárny. Én viszont sajnos még csak szendvicset ettem, és elismerem, nem tűnhet túl alapos kritikának ezek után ez a poszt, hisz nincsenek is más élményeim az étteremmel. De mivel már ettem itt, és hatalmas ízélmény volt, mindenképp meg kellett, hogy osszam veletek.

9/10

Hozzászólások

McCl@ne
1 | McCl@ne 2008.04.17. 20:49
"itt a hús tényleg hús. Igazi csirke, nem pedig különböző fikákból összedarált húspogácsa."

Nálam ennyiben ki is merül a lényeg.
A többit leszarom, mármint nem az írásnak, hanem a negatívumoknak, meg úgy tűnik, országa válogatja, mert én voltam már vagy 20szor, de mindig úgy álltam fel, hogy maradt vmi előttem, mert telezabáltam magam és nem volt már hely.

Csak az igazi HÚS!:D
Germinator
2 | Germinator 2008.04.17. 20:51
Érdekes, hogy telezabáltad magad, mert én pl. mindig éhes maradok utána:-D De nyílván nem ártana kipróbálnom most már más menüket is... teszem azt egy jókora vödröt;-)
Rohamoszti
3 | Rohamoszti 2008.04.17. 20:53
Basszus! Olyan vödröt én is mindig akartam mint ami Heffer-nek volt. Hol van ilyen étterem? Mennyibe kerül egy vödör?:D
Germinator
4 | Germinator 2008.04.17. 20:56
Hol van ilyen étterem? Pesti vagy, igaz? Hát, pl. a 4-es, 6-os vonalán a Wesselényi utcai megállóban. Vagy a Duna Plázában a földszinten (én főleg az utóbbi helyen étkezem, mivel ez van hozzám a legközelebb).

Hát, ha jól emlékszem, háromféle vödör van mérettől függően, és elég húzósak (1000-től 4000-ig talán), de érdemes mérlegelni, hogy ennyiért mi mindent kapsz... én mindenképp bepróbálok egyszer egy jókora adagot;-)
LiT
5 | LiT 2008.04.17. 20:59
Imádom!

Manchesterben chili-s menüt ettem. Nagyon finom volt!!!!
Rohamoszti
6 | Rohamoszti 2008.04.17. 21:02
Írtam már előzőleg valamelyik blogodba ahol ajánlottam a büfét a Spar mögött, hogy Újpesti vagyok! :) Szal akár a szomszédod is lehetnék! :D
RatBaG
7 | RatBaG 2008.04.17. 22:46
a KFC-s vödörről nekem ez ugrik be elsőre:
http://href.hu/x/5dcp

Buckethead :)
8 | peterszky 2008.04.19. 10:32
Fanni vagy Dodó büfé kritika várható? :)
Germinator
9 | Germinator 2008.04.19. 10:58
Sajnos őket nem ismerem, de amennyiben adsz egy címet, még ez is elképzelhető:-D

Annyi titkot elárulok, hogy a következő a McDonald's lesz, szóval még egy kicsit rajtamaradok a "nagy neveken"...
10 | peterszky 2008.04.19. 17:01
Fanni büfé: Szentendrei út, 6-os busz Raktár utcai megállója, Dodó: Újpest, Aschner Lipót tér, ha jól tudom, akkor egy cég, tehát elég az egyiket vizsgálni :) Én személyes kedvenceim: Dupla sajtburger és az egyedi melegszendvics (kukorica, virsli és a sajt tetejére bacon).
Germinator
11 | Germinator 2008.04.20. 13:08
Újpest? Hát ott lakom:-D Az még simán esélyes:-) Na, most már tényleg nekiülök a Meki-kritikának...

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.