25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Euro 2008 - B csoport

powerhouse | 2008.06.04. 14:43 | kategória: euro2008

Tehát a B csoport. Közép-Európa képviselteti itt magát, Németország, Ausztria, Horvátország és Lengyelország személyében. A sógorokon kívül mindenkinek van esélye a továbbjutásra, de hogy miért, azt kicsit bővebben kifejteném.

Kezdjük a rögtön a házigazdákkal, Ausztria válogatottjával. Igazi válogatott ez, van itt horvát, török, albán, és magyar származású labdarúgó is. Rögtön itt van kis hazánk, azon belül is Szombathely szülötte, Garics György is. Az, hogy ő miért nem magyar válogatott, arra nincs normális magyarázat, ha csak nem a világversenyen való szereplés, és a hazai viszonyok enyhén szólva kaotikussága. A Napoli játékosa, rúgott gólt az AC Milannak is, nagy reménység. Ki kell még emelnem Ivica Vastic-ot is, aki már 38 éves, horvát születésű játékos. Vele végre sikerült nyernie a csapatnak. Josef Hickersberger csapata elvétve tudta megnyerni meccseit, pedig a hollandok ellen már vezettek 3 góllal is. Ezek után nem volt csoda, hogy osztrák szurkolói csoportok aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy csapatuk ne égesse magát Európa szeme láttára. Ennek ellenére elindulnak, maximális céljuk a tisztes helytállás lehet, esetleg beleszólhatnak egy-egy döntetlennel a csoport alakulásába, de ennél többet nem lehet tőlük várni.

Nem így a nyelvrokonaiktól, a német mannschaft-tól. Van itt sztár dögivel, többnyire a Bundesligából, de Michael Ballack személyében az idei Chelsea egyik legjobbjáról beszélhetünk, pedig nagyon nem így indult az éve. Mourinho kihagyta, Grant betette a csapatba, ő pedig belelendült, mint Tigris tank a csatába, és hozta a fontos gólokat, jó játékot. De ne csak őt emeljük ki. Kapusposzton Lehmann egyeduralkodóvá vált Kahn visszavonulásával, csatárposzton sok-sok túlértékelt játékos, élükön Poldival (Lukas Podolski), de Miroslav Klose se egy olyan csatár, akit ne lehetne kihagyni a világ legjobb csapataiból, hogy Kuranyiról ne is beszéljünk. Hogy végre német neveket is lehessen hallani, ott a középpálya, Bastian Schweinsteigerrel és Torsten Frings, valamint a már említett Balack. Itt is megfigyelhető a II. vh utáni határtologatás eredménye (Trochowski, Borowski). Bombaerős kerettel lesz dolga az ellenfeleknek, ehhez még hozzájön a németek hajlamossága a győzelemre (nem, nem idézem Gary Linekert. Tudjátok, 22 ember, német, nyer, mindig. Beugrott már?). Sokak szerint ők a legnagyobb esélyesek, és ezt el kell fogadni, bármennyire is utálom őket.

Jöjjön akkor egy szimpatikus ország csapata, a lengyel válogatott. Viszonylag könnyen nyerték a csoportjukat, pedig ott voltak CR7-ék, és a szerbek is, akik itt se puhányabbak, mint vízilabdában. Leo Beenhakker jó munkát végzett, egy ilyen képességű keretből kihozta a legtöbbet (ő vitte ki Trinidad és Tobagót a vb-re), de a tapasztalat kevés lesz egy ekkora tornára. Legnagyobb sztárjuk Ebi Smolarek, a Racing Santander játékosa, a korábbi válogatott fia. Maradjunk annyiban, hogy a ő a lengyelek Gera Zolija. A legerősebbnek a kapusposztot mondhatjuk, mindhárom játékos a Brit-szigeteken játszik. Artur Borucról (Celtic), Lukasz Fabianskiról (Arsenal) és Tomasz Kuszczakról (Manchester United) van szó. Tőlük nem érdemes többet várni a csoport harmadik helyénél, ennyire jó ez a keret, mert ott vannak még a B jelű négyesben a:

Horvátok. Ha nem is annyira erősek, mint a németek, attól még simán ott kell legyenek a legjobb nyolc között. Slaven Bilic (aki másodállásban rocksztár!) csapatában rengeteg Bundesligás és Premier League-es, de még Serie A-s tapasztalattal rendelkező játékos található. Legnagyobb hiányzójuk az az Eduardo akinek a lábát egy Birmingham City elleni meccsen törték el, szépen gyógyul állítólag. Angliában játszik még Corluka (Manchester City), Niko Kranjcar (Portsmouth), jövőre
Luka Modric (Tottenham Hotspur) is ott rúgja a bőrt. A csatársor egy az egyben Bundesligából jön (Olic, Petric), és az iránytó középpályás is (Rakitic). Hazánk elleni 1-1 nem mérvadó, egyrészt mert lejtett a pálya nekünk, másrészt mert nem akarták ők annyira megnyerni a meccset. Én őket várom a csoportban a második helyre, megvan bennük minden, ami ehhez kell. Egy rocksztárral a kispadon bármire képesek lehetnek. You can’t stop rock ’n’ roll!

Tehát akkor továbbjutók: Németország és Horvátország, kieső Ausztria és Lengyelország.

A csoport sztárja: Michael Ballack. (tudom, a kép az LOL xDDD)

Utolsó módosítás: 2008.07.20. 14:00

Hozzászólások

LordMatteo
1 | LordMatteo 2008.06.04. 14:58
Hát igen, Ausztria elég vegyes-válogatott, de németek se szégyenkezhetnek, mert Borowski, Podolski, és Klose is lengyel enyhén szólva :-DD

Én mondjuk Olaszország- Németország döntőre számítok, nem néztem még, hogy lehetséges-e, de nem lenne rossz véleményem szerint.

Viszont kis meglepetéssel lehet hogy a horvátok mennem tovább első helyen, ki tudja még.
powerhouse
2 | powerhouse 2008.06.04. 15:06
Megy majd a taktikázás, hogy ki lesz az első és a második az A csoportban, az biztos. Tudod, A1-B2, B1-A2 lesz a párosítás, és nem teljesen mind1, hogy kivel játszanak majd.
LordMatteo
3 | LordMatteo 2008.06.04. 15:15
Jajaja, aztán meg a két meccs győztese stb...

Jut eszembe, idén lesz bronzmeccs? Állítólag el akarják/akarták törölni, merthogy nem praktikus vagy vmi...
4 | ToZo 2008.06.04. 15:17
Mellesleg ugye Györgyöt akartál írni Gyula helyett. Azért ennyi tisztelet jár neki is. :-)
powerhouse
5 | powerhouse 2008.06.04. 15:20
lordMathaus:Nem lesz bronzmeccs, az csak vébén van.

Tozo: Kösz! Javítottam gyorsan. ;)
LordMatteo
6 | LordMatteo 2008.06.04. 15:29
Hö! :-D Kösz, eddig csak egy EB-t néztem, azt is 4 éve, aztán nem emlékezöltem. Nah de most már ezt is tudom :-D

7 | ToZo 2008.06.04. 15:31
Nincs mit. ;-) Örülök, hogy segíthettem
8 | RAI*DEN 2008.06.04. 16:25
Pont az EB-ről beszélgettünk suliban ma. Legalábbis osztálytársaimmal ésp ont azt ecseteltem nekik, hogy szerintem a németek a legnagyobb esélyesek, valamint azt is, hogy mennyire rühellem az olaszokat(Bár az olasz pizzának nincs párja :D) Meg egyébként is a német az egyik legszimpatikusabb csapat a számomra, valamint a Horvát. Már várom az EB-t :)
Barthezz
9 | Barthezz 2008.06.05. 12:10
Nah elolvastam én is és írok akkor kommentet, ahogy ph kérte :-) Igazából nagyon nem értek a játékosokhoz, 1-2 név persze ismerős volt az előző EB-ről vagy VB-ről, de pl. azt most tudtam csak meg, hogy Kahn visszavonult :-D

Sztem előre ne döntsük el a továbbjutókat, a lengyelek még azért okozhatnak meglepetést. Persze a papírforma a német és a horvát továbbjutás. (Egyik csapat sem a szívem csücske mondjuk...)

Bronzmeccs meg én is úgy tudom, hogy EB-n nincs, pedig 4 éve Hollandia játszotta volna és tök szívesen megnéztem volna őket :-/

powerhouse
10 | powerhouse 2008.06.05. 14:08
Nem lett volna rossz, megnéztem volna a cseh-holland visszavágót én is! :) Na lassan nekiállok a halálcsoport leírásáoz is. :)
LordMatteo
11 | LordMatteo 2008.06.05. 14:29
Jó lenne, mert engem érint :-D

Szerintem nem lesz nagyon kirívó EB, papírforma szerint vki a német-olasz-francia-portugál kvartettből fog nyerni. Spanyolt azért ne írom oda, mert úgyis elbuknak :-( :-DD

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.