25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

SteelSeries SX

A dán cég legdrágább mousepadjét teszteltük.

Írta: Dino 4 hozzászólás

A SteelSeries miközben nemrég bejelentette, hogy két saját gamer-egérrel lép piacra, természetesen nem hanyagolja el elsődleges termékcsoportját se, a mousepadeket. Ennek köszönhető, hogy nemrég egy újabb termékkel csöngetett be hozzánk a futár, és meghozta a dán cég legutóbbi egéralátétjét, a SteelSeries SX-et.

Az új mousepad alakja gyakorlatilag megegyezik az év elején bemutatott SteelPad S&S-sel, legalábbis méretét (320*270 mm) és felülnézeti körvonalát tekintve: a lekerekített sarkú téglalapból alul egy kis ív került kivágásra. Anyagát nézve azonban ez még masszívabb és tartósabb, mint a korábbi típus: tükörsimára polírozott, kb. 1 milliméter vastag alumínium alkotja a felületét, melyet oxidációs eljárás segítségével vonnak be. Az asztalhoz való tapadást egy nagyjából 1 mm vastagságú gumis réteg biztosítja. A cég megújult logója a jobb felső sarokban kapott helyet, azonban festés helyett ezúttal egy kis (kb. 2*2,5 centis) lap került oda egyfajta matricaként, ami kicsit fura megoldás, hiszen ha véletlenül pont oda toljuk az egeret, az bizony megakad benne. Az elmúlt pár hét tapasztalata szerencsére azt mutatta, hogy azt a területet normál használat mellett simán elkerüli az ember.

A marketingszövegek nem hazudtak, a felület tényleg tökéletesen sima – ezt ujjunkat végighúzva is konstatálhatjuk –, az egér pedig remekül csúszik rajta. Igaz, ezt az előtte használt S&S-hez képest jóval hangosabban teszi. Emellett pedig természetesen tapadása sincs igazán az alátétnek, egerünk a legkisebb mozdulatra is tökéletesen reagál. Az egerünkre felhelyezhető öntapadós "tappancsok" (SteelSeries Glide MS) ezúttal is járnak a csomagban, sőt, egy törlőkendőt is kapunk az alátét mellé, hogy a porszemeket alkalomadtán eltávolíthassuk róla. És erre szükség is van, mivel akármilyen kis pordarab kerül rá, hajlamos pillanatra megakasztani vezérlőnket. A felület tapintása amúgy a tökéletes simasága miatt igen érdekes, az anyagnak köszönhetően pedig szobahőmérsékleten is kissé hűvös.

49,95 eurós (kb. 13 000 Ft) árával az egyik (vagy talán "a") legdrágább mousepad a SteelSeries SX, de a megszállott, profi játékosok valószínűleg úgyse ez alapján döntenek, hanem leginkább a csúszási tulajdonságokat vizsgálják. Ez pedig az SX esetében igazán kiváló, panasz nem érheti a terméket. A kérdés igazából az, hogy valóban megéri-e az árát, mert szinte kizárt, hogy annyival jobb játékossá váljon tőle bárki is, mint amennyivel az átlag feletti összeget kérnek érte (a SteelSeries átlagához viszonyítva). Kicsit úgy érzem, leginkább a megszállott, profi versenyző játékosokat célozták meg ezzel a termékkel, akik a versenyekből összeszednek maguknak annyi pénzt, hogy ezt megengedhessék maguknak.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • SteelSeries SX
  • SteelSeries SX
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Moken
Moken [1819]
Hát igen, klánon belül évek óta vitázunk, hogy melyik a legjobb egérpad. Talán az első S&S volt az egyetlen amit mindenki szeretett. SZVSZ mindegy, hogy S&S, funC F30-R vagy akár egy X-ray-el játszik az ember, komoly különbség csak az eltérő anyagoknál jelentkezik (műanyag, szövet, stb).
Dino
Dino [5993]
MagicMoment: Az átlaggal az átlag SteelSeries mousepadre céloztam ott igazság szerint, tehát hogy egy 8-9ezer forint körüli SteelSeries padhez képest ez a 13ezer forintos annyival nem lehet jobb. :-) Egy reklámajándék vagy pár ezer forintos padhez képest egyértelmű, hogy nagy a különbség.
MagicMoment
MagicMoment [17778]
A kérdés igazából az, hogy valóban megéri-e az árát, mert szinte kizárt, hogy annyival jobb játékossá váljon tőle bárki is, mint amennyivel az átlag feletti összeget kérnek érte.

már pedig ez így van. nagyon sokat tud dobni a teljesítményen. mikor váltottam kb 3 évvel ezelőtt sima szövetpadról icemat-ra,azután nem kicsit jobban ment a cs. bár én ss mousepadot akkor sem vennék :D
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (4 db)