25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

A Watch Dogs franchise halálát pletykálják

Egy ismert szivárogtató szerint a Ubisoft végleg elásta a szériát a legutóbbi rész bukása után.

Írta: GeryG 5 hozzászólás

A Watch Dogs franchise halálát pletykálják

Ritkán érdemes pletykáknak felülni, de ezúttal könnyebb hinni neki, mint cáfolni. Egy jól ismert netes szivárogtató, j0nathan az X-csatornáján arról számolt be, hogy a legnagyobb francia kiadó, a Ubisoft végleg leszámolt a Watch Dogs szériával. Lényegében arról írt, hogy a Watch Dogs Legion bukása után döntöttek úgy a kiadó vezetői, hogy a jövőben nem foglalkoznak tovább a franchise-zal.

A Watch_Dogs éppen tíz évvel ezelőtt, 2014 tavaszán jelent meg. Egyike volt az első olyan játékoknak, ahol a Ubisoft nagyon megütötte a bokáját, mivel az első előzetesekben nagyságrendekkel részletesebb és szebb játékot mutattak, mint ami végül megjelent. A játék nem is aratott osztatlan sikert sem a kritikusoknál, sem a játékosoknál, habár a kasszáknál azért elég jól teljesített, hiszen az eladások még abban a naptári évben átlépték a tízmilliós határt.

Cikkajánló
Watch_Dogs

Watch_Dogs

Egy újabb GTA-klón vagy egy új sikertörténet kezdete?

A Watch Dogs 2 2016-ban már sokkal összeszedettebbnek bizonyult, legalábbis a kritikusok és a rajongók is jobb véleménnyel voltak róla. Ugyanakkor sokan voltak, akiknek az első rész borongós, komor hangulatát leváltó színes-fiatalos megközelítés sokkal kevésbé tetszett. De a kasszáknál itt sem volt gond, bár tény, hogy a 10 milliós határt itt már évekbe telt elérni.

Cikkajánló
Watch Dogs 2

Watch Dogs 2

Hackerek harca a „Nagy testvérrel” San Francisco utcáin.

A Watch Dogs Legion 2020 őszén érkezett meg. Elődjeihez hasonlóan megpróbált valami nagyon nagyot villantani – inkább kevesebb mint több sikerrel. Itt a nagy innovációnak azt találták ki a fejlesztők, hogy nem lesz egy konkrét főhőse a játéknak, hanem ellenállók egész seregeit vezérelhetjük. Lényegében bármelyik NPC-ből irányítható karaktert lehetett faragni, ráadásul mindegyik másban jeleskedett. Igen ám, de végül a nagy ígéret azért itt is alaposan meg lett faragva, mire kész játék lett belőle, a fenti egyébként nagyon ígéretes koncepciónak csak a töredéke került a végleges játékba.

Cikkajánló
Watch Dogs Legion teszt – A Ubisoft kezdi már kapiskálni?

Watch Dogs Legion teszt – A Ubisoft kezdi már kapiskálni?

A francia kiadó elkészítette története talán legzseniálisabb világát, de ki is tudja használni?

Bár a kasszáknál alapvetően ez a rész sem bukott meg, sőt, bizonyos országokban még tavaly is a legtöbbet eladott játékok között szerepelt, a kritikusok és a rajongók sem kímélték. Talán ez lehetett az, ami végül betette a kaput a Ubisoft fejeseinél, akik úgy döntöttek, hogy nem lesz negyedik játék.

A franchise temetése természetesen jelen pillanatban csak egy pletyka, amelyet a kiadó egyelőre se megcáfolni, se megerősíteni nem kívánt. Ugyanakkor az egész franchise-ra általában jellemző erőlködés és csalódás miatt könnyű elhinni, hogy még a kiadónak is elege lett az egészből.

Másfelől viszont az eladások már épp azt mutatnák, hogy dacára a negatív kritikáknak, a franchise-ra vevők az emberek, így semmi sem indokolná, hogy ne akarná a kiadó még inkább megfejni. Főleg, hogy köztudottan már folynak egy Watch Dogs mozi előkészületei a New Regency stúdiónál.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

GeryG
GeryG [2292]
Lassabban csordogáló taktikus FPS-nek a Ready or Notot ajánlom, bár az nem PvP. De nem kizárt, hogy egyszer az is lesz, az nagyot dobna rajta. Ezzel a swatos gameplay-jel egymást becserkészni, na az nagyon jó móka lenne... :)
subject17
subject17 [6529]
Csak nyugodtan - főleg a kommentem első fele abszolút szubjektív, kávé előtt és után is. :)
Lacko
Lacko [11513]
Érettem a kritikát és ok. Máskor kávé előtt nem fogalmazok meg ilyen markáns véleményeket.
subject17
subject17 [6529]
Azért itt több dologgal se értek egyet. Ubisoft WD1 óta nem tudott még egy olyan komor és badass címet letenni az asztalra (nem is próbálkoznak, mert már nem elég píszí meg accessible). Gameplay terén tényleg WD2 a csúcs, de ha most fognák és azokat a hack lehetőségeket meg vezetési modellt bepeccselnék az elsőbe, messze az lenne a legjobb a háromból. :D

Én amúgy Legionnel is még elvoltam, még ha objektíven tényleg a leggyengébb darab is. Inkább csak visszaterelni kéne a szériát kicsit, bőven van fun faktor ebben a hekkelősdiben.

Valamint (még ha csak az eladás boostolás miatt is R6 a neve), azért egy Siege-et agynélkülinek hívni... Na ehh. :)
Lacko
Lacko [11513]
Nem biztos, hogy olyan nagy kár. A 2-es játszható volt, de ennyi.
Rengeteg sokkal jobb cím van a fiókjukban, amit elengedtek: Splinter Cell vagy akár egy igazi (nem ez az agynélküli) Rainbow Six. Ezeket feltámaszthatnák.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (5 db)