25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

U-20 Világbajnokság: A nyolcaddöntő kapujában

powerhouse | 2009.10.03. 16:36 | kategória: u20vb

0:3, 4:0 ki érti ezt? Most akkor melyik az igazi válogatott? Nagyon remélem, sőt hiszem is, hogy az utóbbi. Elég valószínű, hogy az az első meccs még jól is jött nekünk, most már legalább senki ellen se megyünk ki a pályára nagyképűen, csak magabiztosan. A két fogalom között kicsi a különbség, de annál fontosabb, gondolom aki már sportolt akármit versenyszerűen, az tudja, hogy nem mindegy, hogy képesnek tartom magamat a győzelemre, vagy hogy képtelennek tartom erre az ellenfelem.

Sajnos a szerdai, Dél-Afrika elleni mérkőzést csak a második félidőtől tudtam nézni, egészen pontosan Koman tizenegyesétől, de amit láttam, az nagyszerű volt. Magyar csapatokra nem jellemző labdatartás, néhol egészen faszányos technikai elemeket is bedobtak a srácok, bejöttek a cselek, a lövések jók voltak, egy szóval látszott a csapaton, hogy visszatért az önbizalmuk. És ez volt talán a legfontosabb a nyitómeccs után, no meg a győzelem. Az, hogy a gólkülönbségünk pozitív, az már csak a hab a tortán.

De, és itt jön a de, nem szabad most megint nagy esélyesnek tartani magunkat, nehéz meccs lesz az arabok ellen, és a közhiedelemmel ellentétben nem elég a döntetlen. Egyrészt azért nem, mert az túl könnyen végződhet vereséggel, másrészt aki úgy számolt, hogy simán tovább kell jutnunk, az ne most kezdjen el félni a másik csoport ellenfeleitől. Könnyű meccsünk már nem lesz (nem is volt), ez világbajnokság, ha győzni akarunk, akkor nagy közhely, de mindenkit ütni kell.

Na de akkor a mai meccs elé jöjjön pár sor, természetesen a várható kezdővel. Jó hír az, hogy Németh játszhat, rossz hír, hogy nem játszhat Simon András, Gosztonyi és Korcsmár, első és harmadik sérülés, második pedig eltiltás miatt. Gosztonyi helyén vagy Varga, vagy Dudás fog játszani, Korcsmár helyére pedig valószínűleg Simon Ádám áll majd be. A védelem változatlan a szerdai összecsapás után, Szekeres, Szabó, Debreceni és Présinger segít majd Gulácsinak. Aggódnunk nem kell, ez a csapat is van olyan jó, mint a szerdai volt, reméljük Némó is százszázalékos, és nem félig sérülten tér vissza a csapatba, akkor már inkább Balajti kapjon lehetőséget (bár nemrég ő is sérült volt…).

Az ellenfél csapatában Khalilra kell majd figyelni, ő a legügyesebb játékos, Honduras ellen ő lőtte a gólt, és egyébként is ő az arabok játékmestere, a támadások agya. Az mellettünk szólhat esetleg, hogy ők már továbbjutottak, így talán annyira nem fognak hajtani majd, de erre nem alapozhatunk, ez gondolom egyértelmű. Komplett kezdőcsapatot nem sikerült találnom, magyar oldalon nem fordítanak figyelmet az ellenfélre, de a FIFA oldala se túl segítőkész… Az biztos, hogy egy fegyelmezett banda az EAE, nem kaptak gólt Hondurastól, és sikerült felállniuk 2-0-ról Dél-Afrika ellen (igaz emberelőnyben), na de majd reméljük a magyar csapat megismerteti velük az érzést, milyen is vesztesnek lenni egy vébémeccsen. :)

Mert legyünk optimisták, és ha nem is győzelmet, de továbbjutást azért várjunk a csapattól. Ha nyerünk is Honduras nem nyer, akkor elsők vagyunk, és az E csoport 2. helyezettjével játszunk, aki majd valószínűleg Csehország lesz, de Costa Ricát se írnám le, képesek megverni a cseheket (cseh-costa ricai, és brazil-ausztrál meccsek lesznek az E csoportban). Ha másodikok leszünk, akkor Venezuela lesz az ellenfél, ehhez egy döntetlen kéne, és Dél-Afrikának győznie kellene. Harmadik hely esetén Ghána ellen kell majd játszanunk, amit jobb lenne elkerülni, az afrikai csapat eddig veretlen, Angliát például négy góllal verte. Ehhez egyébként egy döntetlen, és hondurasi győzelem vagy döntetlen kéne a másik mérkőzésen az F csoportban. Szerény véleményem szerint az 1-2. hely reális, és elvárható ettől a csapattól, ha tudja hozni azt a játékot, amit a fiúk tudnak, és akkor ha nem is könnyű, de velünk egyenlő erejű csapat ellen játszhatnánk majd a legjobb 16 között.
Nekünk szokás szerint marad a szurkolás, amit vagy a helyszínen tehetünk meg, vagy tévénk előtt, vagy az Eurosport 2-t, vagy az m2-t bámulva. Én az előbbit ajánlom, de ez teljesen szubjektív, a lényeg, hogy egy győztes magyar csapatot lássunk, és akkor mindegy, ki hogyan közvetít!

HAJRÁ, FIÚK!!!

Utolsó módosítás: 2009.10.03. 21:54

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2009.10.03. 20:37
Na, megtudták, milyen veszíteni!
szbszig
2 | szbszig 2009.10.03. 21:08
Szóval ha más nem kommentál, akkor majd beírsz te a saját bejegyzésedhez?... :D
powerhouse
3 | powerhouse 2009.10.03. 21:50
Hát, talán elindul valami, de arra nem gondoltam, hogy mindenki baszik írni valamit, pedig vagy 50-en nézték, mióta kinn van...
szbszig
4 | szbszig 2009.10.03. 23:31
Nyugi, vedd úgy, hogy mindenki rá volt tapadva biztos a képernyőre, hiszen Újpest-Fradi meg az U20-as vébé is estig... ;)
powerhouse
5 | powerhouse 2009.10.04. 08:47
Igaz, milyen igaz! :)
Barthezz
6 | Barthezz 2009.10.04. 08:54
Én nem tudtam volna nagyon mit hozzáfűzni, de tegnap este alvás előtt még elolvastam! ^^

Amúgy a +50-es látogatottságnövekedés lehet abból is, hogy a korábbiakat olvasgatják, ezt meg még észre sem vették. :-P (Nah jó, azért nem ennyire tragikus a helyzet. :-D )
powerhouse
7 | powerhouse 2009.10.04. 08:58
Ha rákeresel google-ben, hogy u-20 világbajnokság, az egyik bejegyzésem második az index oldala után! :P
Barthezz
8 | Barthezz 2009.10.04. 09:12
Nah az már szép! ^^
ufodani
9 | ufodani 2009.10.04. 19:38
Beléptünk és dejó lenne bentmaradni minél tovább.

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.