25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Mobil

Kompakt, de bivalyerős lesz az ASUS ZenFone 10

A gyártó három modellt dob piacra hazánkban.

Írta: GeryG

Kompakt, de bivalyerős lesz az ASUS ZenFone 10

Az ASUS amellett, hogy a gamer piac csúcsán trónol számos szegmensben, nem feledkezik meg az üzleti felhasználókról sem. Az okostelefonok piacán őket célozza a ZenFone széria, amely idén már a tízedik generációjához érkezik. A ZenFone 10 egészen erős hardverrel és az elődökhöz hasonlóan kompakt mérettel érkezik, no meg persze igen magas árral.

Kompakt, de bivalyerős lesz az ASUS ZenFone 10

A ZenFone 10 lelke egy 4nm-es Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 SoC, amelyet Adreno 740 grafikus vezérlővel támogatnak meg. Mellé modelltől függően 8 vagy 16 GB memória társulhat, míg a belső UFS 4.0-s tárhely 128, 256 vagy 512 GB lehet. Utóbbit nem lehet kártyával bővíteni.

A készülék 5,92 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt kap, ennek felbontása 1080*2400 pixel, amit 144Hz-en képes frissíteni. A panel HDR10+ plecsnivel is rendelkezik, a külvilágtól Gorilla Glass Victus védi. Ennek bal felső sarkába fúrták bele a 32 megapixeles szelfikamerát, amely RGBW érzékelővel rendelkezik, nagy, 1,4 μm-es pixelekkel, ami kivételes teljesítményt biztosít a kamerának gyenge fényviszonyok között. A hagyományos RGB pixelekhez fehér pixeleket adnak hozzá, javítva az általános képminőséget, amikor félhomályos környezetben készítesz képeket.

A hátoldalon egy 50 megapixeles fő és egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű kamera kap helyet. Az 50MP-es hátsó kamerában található második generációs 6-tengelyes hibrid gimbal stabilizátor 2.0 még inkább biztosítja a videók elmosódás- és rázkódásmentességét, még akkor is, ha a kamera mozog. Ez az innovatív gimbal OIS figyeli a Zenfone 10 minden mozgását, minden irányban, és ezt az információt felhasználva valós időben állítja be a teljes kameramodult. Akár +/- 3 °-os elmozdulásokat is képes kompenzálni.

A 6-tengelyes hibrid stabilizátor 2.0 kiváló rázkódásgátló képességeit az új Adaptive EIS technológia egészíti ki. Ez a beépített giroszkópot használja a mozgás érzékelésére, lehetővé téve a látómező méretének dinamikus beállítását, hogy a videók mindig sziklaszilárdak maradjanak. Az OZO Audio technológia lehetővé teszi a felhasználók számára a szélzaj kiküszöbölését a kristálytiszta kültéri felvételek érdekében, vagy a magával ragadó, élethű 3D Surround térhatású hangfelvételek rögzítését.

Kompakt, de bivalyerős lesz az ASUS ZenFone 10

A fényképezés élményét tovább javította, hogy a Light Trail mód és a Quick Shot funkciók akkor is elérhetők, ha a telefon képernyője ki van kapcsolva. A Quick Shot egy új funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a hangerőgomb kétszeri megnyomásával azonnal fényképet készítsenek.

Az ASUS 4300 mAh-s akkumulátorral szereli a ZenFone 10-et, amely vezetéken 30W-tal, vezeték nélkül 15W-tal tölthető. A processzor fogyasztásának csökkentésével a készülék 12%-kal tovább bírja a korábbi generációnál. A készülék IP68 besorolást kapott, természetesen minden manapság elvárható funkcióval rendelkezik: NFC, BlueTooth 5.3, GPS, Glonass, Galileo, BeiDou, NavIC.

Az ASUS hazánkban három modell dob piacra. A 16GB/512GB-os modellt 389 990 forintért, a 8GB/256GB modellt 369 990 forintért, míg a 8GB/128GB modellt 349 990 forintért lehet majd megvásárolni. A bejelentés utáni első hónapban az előrendelés alatt „ingyen upgrade” program lesz, tehát 349 990 Ft lesz a 8/256 és 369 990 Ft a 16/512GB.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!